Prima noapte de Couch Surfing, ultima noapte de Couch surfingFoloseste Couchsurfing they said, it will be fun they said. Experienta Couchsurfing m-a schimbat ca om. Este vorba de o noapte petrecuta la un tip de pe couchsurfing (Pentru cei care nu stiu ce e couch surfingul, este ca si cum ai merge la hotel pe gratis, numa ca nu este hotel, este la un strain acasa, mergi la om acasa si realizezi ca mai bine mergeai la hotel). Asta se intampla intr-un oras din estul Germaniei (nu pot da numele pentru ca povestea e reala), un oras in care eu sunt sigur ca oamenii merg sa moara.
Am ales omul dupa cele mai bune recenzii si mi-am spus cu incredere :

"Daca are recenzii bune de la atata lume, nu are cum sa fie naspa... " Ha! vrei sa facem pariu? (spune ingerul meu pazitor, avand ciroza de ras)

Cu 15 minute inainte, l-am sunat si i-am spus ca ajung imediat la el acasa, cu toate astea, lui tot i s-a parut ca ar fii o idee buna sa raspunda la usa doar in chiloti.Am intrat la el in casa, dar avem in permanenta un sentiment de moarte iminenta.


El imi ofera de baut, moment in care mi-a escalat arbrupt paranoia, trec pe alt film si imi imaginez acuma ca vrea sa imi fure ficatu si sa profite de inocenta mea.


Mi-am spus, e clar...raman si fara ficat si cu pula’n cur.


Eu am inceput sa inventez povesti ridicole despre cum eu beau cantitati industriale de alcool, ca sa inteleaga ca eu am probabil cel mai forjat ficat din lume. Si ca nu e bun de nimic.

Se uita la mine cu o fata de parca era pe punctul sa dezvolte sindromul down si spune:

Hai in bucatarie sa iti arata unde sunt farfuriile!


Si am zis:

Dar nu am nevoie de farfurii ca oricum voi pleca dimineata la prima ora, si voi manca in oras.


Dupa 10 secunde de tacere si schimb intes de priviri spune raspicat:

Hai in bucatarie sa iti arata unde sunt farfuriile!


M-am gandit ca as face bine sa ma duc, pentru ca acest om, in mod cert, isi lua farfuriile foarte in serios. Cand ajungem in bucatarie spune:

Unde sunt farfuriile?

Eu am stiut in momentul ala ca el vrea ca eu sa le caut prin toate dulapurile si sunt aproape sigur ca avea o placere sexuala in toata treaba asta cu cautatul farfuriilor. Am cautat farfuriile in timp ce el probabil isi satisfacea perversiunile sexuale si mi-am promis ca nu am sa spun nimanui.
Singurul gand pe care il aveam atunci era, ca este duminica noaptea ora 12:30 si eu cautam farfuriile unui om strain ce l -am cunoscut pe couch surfing.
In momentul ala am inceput serios sa imi reevaluez decizile pe care le iau in viata.
Dupa toata experienta cu farfuriile mi-am spus ca astept pana adoarme si fug de acolo.
In mod evident, nu a adormit pana la 5 dimineata pentru ca asculta muzica nemteasca din anii 60 si dansa la el in camera.


Dupa toata experienta asta m-am uitat la recenzii sa vad cine mortii masii a scris recenziile bune despre omu asta.


Si erau numa recenzii de genu:


  1. Omul asta este un izvor de intelepciune si nu este deloc dubios.
  2. Un om extraordinar, va schimba lumea.
  3. Reincarnarea lui Buddha

Si alte absurditati ridicole. M-am gandit, sa fie asta oare un nou nivel de sarcasm, pe care eu nu il inteleg?
Dupa care am vazut ca domnul Streuzelkuchen a lasat o recenzie despre mine care suna asa:
Un est european a venit la mine, era gras, mare si cu barba. A  inceput asa din neant sa  vorbeasca constant despre cat de mult alcohol bea el. Sunt aproape sigur ca avea probleme grave cu alcoolu.
Chiar sper ca va primi ajutorul de care are nevoie. Am incercat sa i arat unde sunt farfuriile in caz ca avea nevoie de ele, el in schimb a stat 10 minute in care se uita in gol si repeta intr-un mod catatonic:  ce fac cu viata mea? Asa ca am inceput sa cred ca este labil psihic si m-am speriat foarte tare. Nu am putut dormi pana la 5 dimineata de frica. Dupa care a fugit fara sa spuna nimic.No comments:

Post a Comment